Zonnepanelen

13/02/2017 - 17:06

Wist u dat … De zon niet volop hoeft te schijnen; een beetje zonlicht is voldoende om stroom op te wekken. ​Zonnecellen worden aan elkaar geschakeld in zonnepanelen of zogeheten PV-modules.

PV (1)

De discussie over zonnepanelen gaat vaak voorbij aan de voordelen die zonnestroom zowel voor de samenleving als voor de eigenaar heeft.
Zonnestroom uit eigen zonnepanelen garandeert stabiele en lagere stroomprijzen over lange termijn en speelt een belangrijke rol in de strijd
tegen de klimaatverandering.

Technologie van de toekomst
Op langere termijn spelen zonnepanelen in alle nationale en internationale scenario’s een hoofdrol in de verdere groei van groene energie.
Dat heeft alles te maken met de verwachte kostendaling, de gemakkelijke installatie op daken en het grote potentieel.
De ”zonne-energierevolutie” is bezig om de energiemarkt ingrijpend te veranderen, met dezelfde snelheid als internet en mobiele
communicatieons leven veranderd hebben.

Kosten voor groene stroom: gedaald tot niveau fossiele stroom
In 2008 was zonne-energie nog bijna 2,5 keer zo duur. De komende jaren gaat de prijs van zonnestroom nog verder dalen terwijl de kosten voor fossiele- en
nucleaire stroomopwekking sterk gaan stijgen. In Texas en India worden vandaag al stroomcontracten voor grote zonneparken afgesloten aan prijzen onder die van centraal opgewekte stroom.

Stroom van eigen dak: de toekomst begint nu
Zelf in actie schieten tegen de klimaatverandering? Met zonnepanelen op eigen dak produceer je zelf CO2-vrije groene stroom.
In de toekomst kan je het eigen verbruik van zonnestroom nog optimaliseren door een uitbreiding met batterijen voor de opslag van zonnige uren.
Nu al is het voor particulieren financieel interessant om zonder subsidie zonnepanelen op het dak te laten plaatsen.
Zonnepanelen zijn zo in prijs gezakt dat ze de goedkoopste technologie is, die bovendien ook snel geplaatst kan worden.

Dus waarom nog wachten? Tijd om je stroom zelf op te wekken en in actie te schieten tegen de klimaatopwarming met je eigen goedkopere groene stroom

Voordelen voor de samenleving
Per kilowattuur vermijdt zonnestroom de uitstoot van 400 gram CO2. Zonnepanelen spelen dus een belangrijke rol in de strijd tegen de klimaatverandering.

Zonnestroom heeft ook een dempend effect op de groothandelsprijzen voor elektriciteit. Op zonnige uren zorgt de zonnestroomproductie voor een aantoonbare daling van de stroomprijzen op de beurs, tot zelfs 20%.De binnenlandse investeringen in fotovoltaïsche zonne-energie leveren ook directe en indirecte werkgelegenheid op met daaraan gekoppeld inkomsten voor de overheid uit belastingen, sociale bijdragen en BTW.

Kan ik zelf een camerabewakingsysteem installeren?
Dat zouden wij niemand aanraden.
Uw erkende E-place elektricien kan wel zorgen voor de installatie en onderhoud van uw camerabewakingsysteem.

VIND UW INSTALLATEUR HIER